Her kan du følge med i hvad der sker hos Turnerforeningen.

Information om brug af fluorquinoloner ved aortaaneurisme

Vi har fra Claus Gravholt og Kirstine Stochholm modtaget nedenstående:

Kære Forening
Til orientering har vi modtaget information om at de medicinske præparater “fluorquinoloner” kan medføre øget risiko for aortaaneurisme (udposning af hovedpulsåren) eller revne i hovedpulsåren. Informationen kommer fra Lægemiddelstyrelsen.

Fluoroquinoloner er en slags antibiotikum, som typiske gives i korte kure ved infektioner, typisk diarre eller blærebetændelse. Tabletterne kan typisk hedde “avelox”, “cifin” eller “ciprofloxacin”. Hele gruppe af præparater hedder Ciprofloxacin, Levofloxacin, Moxifloxacin.

Lægemiddelstyrelsen anbefaler at lægen nøje overvejer om den enkelte person, som i forvejen kan have øget risiko for aortaaneurisme eller revne i hovedpulsåren, skal have dette præparat.

Personer som tidligere har fået dette præparat behøver ikke gøre yderligere, men er man i tvivl om hvordan man skal forholde sig, er man velkommen til at kontakte behandlende læge.

Vi håber I vil rundsende dette til Foreningens medlemmer og få det på hjemmesiden.

Claus Gravholt og Kirstine Stochholm

Information fra medicinalfirmaer kan læses her:
Fluoroquinoloner – DHPC Denmark 2018-10-19

E-mailadresse

Kære medlem

Det er vigtigt at kassereren og kontaktpersonen for lokalgruppen har din e-mailadresse, så du kan få invitationer og information.

Tjek derfor venligst at vi har de korrekte oplysninger.
På forhånd mange tak for hjælpen 🙂

Oplever du, at du ikke får info selv om vi har den korrekte adresse, så prøv at se, om det vi har sendt evt. ligger i spam-mappen.

OBS: Ændret konstitution i bestyrelsen

Sarah Harbjerg har valgt at trække sig som formand for foreningen pga. øget arbejdspres.

Vi i bestyrelsen ønsker hende al mulig held og lykke.

På bestyrelsesmøde d. 14.11. har bestyrelsen konstitueret sig påny:

Marianne Byg – konstitueret formand

Birgitte Rosenkilde – konstitueret næstformand

Birgitte Udsen – konstitueret bestyrelsesmedlem.

Nina Lock Frandsen fortsætter som 1. suppleant.

For de øvriges vedkommende er der ingen ændringer.

Vil du dele din personlige beretning om livet med TS med os andre?

Kontakt gerne web-redaktør Annelise Klüwer – anneliseklywer@yahoo.dk – hvis du er frisk på at få din egen personlige beretning på hjemmesiden. DIN beretning – i kort form – om hvordan dit liv med TS er.

Når vi helt enkelt og med egne ord fortæller, hvordan det er at leve med TS (enten det er fordi vi selv har det, eller det er vores datter/søster), så er det værdifuldt for andre og den bedste måde andre får et sandt og nuanceret billede af os og den hverdag vi har.

For vordende forældre, der meget hurtigt skal træffe en afgørelse om abort eller ej, er det helt afgørende og meget bedre end lange artikler og tung faglitteratur.

Er det svært vil jeg gerne hjælpe – ellers send mig bare dit indlæg.